Redigeringsläget

Om du trycker "Ändra" på en text eller rubrik så kommer du in i redigeringsläget. Här kan du ändra texten som finns i blocket.

För att göra texten i fetstil markerar du den biten av texten du vill göra fet och klickar på B-knappen.

För att göra texten i kursiv markerar du den biten av texten du vill göra kursiv och klickar på I-knappen.

Textelement

Under textredigeringen hittar du "Textelement". Här kan du lägga till nya länkar, bilder och bilagor.

Alla textelement får en tagg som ser ut såhär "< :>" där alla textelement får ett eget nummer. Skriver man ut den taggen i texten läggs textelementet på den platsen istället för högst upp i blocket.

Länkar

När du ska göra en ny länk kan du välja mellan interna och externa länkar.

Interna länkar är länkar till alla sidor inom din egen webbplats. Klickar man på den får man fram en lista där du kan bläddra fram till den sida du vill länka till.

Externa länkar är länkar som går utanför din webbplats. Det kan vara både andra hemsidor och e-postadresser. Klickar man på den får man fram en lista med alla externa länkar som redan är inlagda på din webbplats.
Här kan man även välja "Ny länk" om länken inte redan finns i listan. Och väljer sedan om man vill länka till en "Webbsida" eller "E-postmeddelande" och skriver länkadressen i URL/Till-fältet.

För att ändra texten i länken skriver man ut taggen som motsvarar länken och skriver det man vill ska stå i länken efter kolonet.  <1:Din text här> = Din text här

Bilder

När du ska lägga till en bild kan du välja mellan "Ny bild" och "Bild från bildbiblioteket".

Klickar du på "Bild från bildbiblioteket" kommer du till bildbiblioteket för din webbplats och kan välja en bild som du redan laddat upp. Har du inte redan laddat upp bilden du vill använda klickar du på "Ny bild".

När du valt din bild kan du välja bildstorlek på den och välja om den ska lägga sig till höger eller vänster.

Bilagor

För att lägga till en bilaga klickar du på "Ny bilaga" och bläddrar fram bilagan du vill lägga upp. Och skriver sedan ut bilagans tagg i texten.