Stilmallar

För att ändra designen på en sajt använder man stil-mallar eller en så kallad CSS-fil. För att kunna använda en sådan, måste man veta hur WebPages bygger upp sina sidor. Hur man skriver CSS-filer tänkte jag inte gå igenom här, det finns många bra guider på nätet.

Ett tips för dig som bygger webbsidor med hjälp av CSS är att ladda hem Web Developer. Den hjälper dig att se vilka divar som heter vad, och var de befinner sig. Web Developer fungerar endast med Firefox.

Ska du göra ändringar i din css så bör du göra en backup av den innan du börjar med dina ändringar.